Payroll

Wat is payroll?

Wat is payroll nu eigenlijk? In het kort: de dienstverlening waarbij Flexsave Uitzendbureau het werkgeverschap overneemt van een opdrachtgever in relatie tot een medewerker. Deze medewerker is zelf geworven door opdrachtgever. De medewerkers die de klant aan het werk wil hebben komen in dienst bij Flexsave Uitzendbureau, de klant leent vervolgens het personeel in, alsof het om bijvoorbeeld een uitzendkracht gaat. Op juridisch gebied is er ook nauwelijks verschil met het inhuren van uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers.

Payroll betekend gemak

Flexsave Uitzendbureau betaalt de salarissen, de loonheffingen, stuurt de loonstroken , jaaropgaven en draagt het ziekterisico (in sommige gevallen gedeeltelijk met het UWV )
De opdrachtgever heeft zo goed als geen administratieve rompslomp en veel minder financiële risico’s (o.a. 2 jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte). Kortom u wordt volledig ontzorgt als het gaat om tijdelijk personeel.

Payroll kosten

Veel ondernemers denken dat payroll een dure aangelegenheid is, en kiezen ervoor om bijvoorbeeld de administratieve rompslomp in de spaarzame vrije tijd te doen. Toch is payroll in veel gevallen juist de goedkoopste oplossing. Er liggen risico’s op de loer bij het zelf in dienst nemen van personeel die men nooit voorzien had.

Maar wat zijn de payroll kosten nu werkelijk? De payroll kosten worden bij Flexsave Uitzendbureau berekend middels een omrekenfactor. Deze omrekenfactor is afhankelijk van bijvoorbeeld de sectorcode waar de opdrachtgever in is ingedeeld. Voor een vakkracht werkzaam in de bouw hanteren wij een andere omrekenfactor dan een medewerker in de hoveniersbranche.  

Het tarief wat Flexsave Uitzendbureau hanteert wordt als volgt opgebouwd:

Bruto uurloon medewerker x omrekenfactor = tarief per uur ex btw ( tenzij verlegd )

Meer weten?

Neem contact met Flexsave Uitzendbureau op als u middels payroll aan de slag wilt gaan en alle administratieve rompslomp achter u wilt te laten. In een geheel vrijblijvend gesprek met onze adviseurs bespreken we de mogelijkheden en de best passende oplossing voor uw organisatie en kunnen wij eventuele onduidelijkheden toelichten.

Screenshot van een sfeerbeeld op flexsave.nl van een lachende vrouw

Uw voordelen

  • Geen loonadministratie
  • Geen risico bij ziekte
  • Geen aangifte loonbelasting
  • Flexibiliteit
  • Volledig ontzorgt
  • Kosten inzichtelijk
  • Geen ziekte en herstelmelding

Vragen?

Terugbel afspraak