Payroll

Wat is payroll?

Wat is payroll nu eigenlijk? In het kort: de dienstverlening waarbij Flexsave Uitzendbureau het werkgeverschap overneemt van een opdrachtgever in relatie tot een medewerker. Deze medewerker is zelf geworven door de opdrachtgever. De medewerkers die de klant aan het werk wil hebben komen in dienst bij Flexsave Uitzendbureau, de klant leent vervolgens het personeel in, alsof het om bijvoorbeeld een uitzendkracht gaat. Op juridisch gebied is er ook nauwelijks verschil met het inhuren van uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers.

Payroll betekend gemak

Flexsave Uitzendbureau betaalt de salarissen, de loonheffingen, stuurt de loonstroken, jaaropgaven en draagt het ziekterisico (in sommige gevallen gedeeltelijk met het UWV). De opdrachtgever heeft zo goed als geen administratieve rompslomp en veel minder financiële risico’s (o.a. 2 jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte). Kortom je wordt volledig ontzorgd als het gaat om tijdelijk personeel.

Payroll kosten

Veel ondernemers denken dat payroll een dure aangelegenheid is, en kiezen ervoor om bijvoorbeeld de administratieve rompslomp in de spaarzame vrije tijd te doen. Toch is payroll in veel gevallen juist de goedkoopste oplossing. Er liggen risico’s op de loer bij het zelf in dienst nemen van personeel die men nooit voorzien had.

Veel ondernemers denken dat payroll een dure aangelegenheid is en kiezen ervoor om bijvoorbeeld de administratieve rompslomp in hun vrije tijd te doen. Toch is payroll in veel gevallen juist de goedkoopste oplossing. Er liggen risico’s op de loer bij het zelf in dienst nemen van personeel, risico’s die men nooit voorzien had.

Maar wat zijn de payroll kosten nu werkelijk? De payroll kosten worden bij Flexsave Uitzendbureau berekend middels een omrekenfactor. Deze omrekenfactor is afhankelijk van bijvoorbeeld de sectorcode waarin de opdrachtgever is ingedeeld. Voor een vakkracht werkzaam in de bouw hanteren wij een andere omrekenfactor dan voor een medewerker in de hoveniersbranche.

Het tarief dat Flexsave Uitzendbureau hanteert wordt als volgt opgebouwd:

Bruto uurloon medewerker x omrekenfactor = tarief per uur excl. BTW (tenzij verlegd)

Meer weten over payroll en onze diensten?

Neem contact met Flexsave Uitzendbureau op als je middels payroll aan de slag wilt gaan en alle administratieve rompslomp achter je wilt te laten. In een geheel vrijblijvend gesprek met onze adviseurs bespreken we de mogelijkheden en een oplossing op maat voor jouw organisatie. Eventuele onduidelijkheden kunnen we nader toelichten.

Screenshot van een sfeerbeeld op flexsave.nl van een lachende vrouw

Uw voordelen

Vragen?

Terugbel afspraak